26 Eylül 2007 Çarşamba

Hoşçakal 27, Hoşgeldin 28 :))

Acısıyla tatlısıyla bitti bi yaş daha :) Hoşgeldin 28 (ama ben biten yaşı söyliycem zaten doğrusu da o değilmidir! :)) 27 )

20 Eylül 2007 Perşembe

EYLÜL ve MEVSİMLERDEN SONBAHAR...

Bazı güzellikler vardır ki mutlaka yaşanmalı ve paylaşılmalıdır! Yaşamın bir amacı da bu değilmidir zaten? Biz insanlar her gün daha iyiye ve daha güzele sahip olmak için çabalarız, bu çabayı yarın hiç olmayacakmış gibi bugünden tadını çıkara çıkara yaşamak gerektiğine inanıyorum. İşte Eylül ayı da benim için öyle. İnsanların çoğu tatillerini bitirip dönerler, Her hafta sonu evlenen insanların sayısı azalır, hatta biter evlilik sezonu da bi süreliğine tatile girer:) Havaların ne çok sıcak, ne çok soğuk olduğu aydır Eylül ayı; istediğini giyebilirsin, kavurucu sıcaklardan sonra Eylül ayında mutlaka yağmur yağar (gerçi henüz yağmadı ama ya-ğa-cak), ki bununla beraber susuzluk problemi de bi nebze olsun ortadan kalkar ve "Toprak" ne güzeeel kokar. Ağaçlar da Eylül de bir başka güzeldir dökülen yapraklar ne muhteşem bi görüntüdür.
Bütün televizyon kanallarında sevilen, beklenen diziler sezonu açar ve bu akşam tv de ne izlesek derdi ortadan kalkar :) Ayrıca mağazalar inanılmaz indirime girer ki bu benim büyük bir heyecanla beklediğim olaydır. Okullar açılır. (eeee okullardan sana ne demeyin bütün yaramaz veletlerin patırtıları bi nebze olsun kesilir) Efenim benim doğum günüm de bu aydadır (hatırlandıysam güzel mesajlar ve telefonlar, şanslıysam da birkaç hediye alırım) ;))
Eylül ayı kapıda bekleyen kışın habercisidir, toparlanmanın hazırlık yapmanın ayıdır. Temizlikler yapılır, çekmeceler düzenlenir, fazlalıklar atılır yerlerine yenileri alınır.
Akşam yemeklerinde mutlaka çorba pişirilir, turşular kurulur, salçalar, reçeller kaynatılır.... Akşamları çay demleyip tv karşısında keyif yapılır. Daha ne diyeyim seviyorum ben Eylül' ü.....

13 Eylül 2007 Perşembe

Hoşgeldin 11 Ayın Sultanı RAMAZAN...


Ramazan demek; Bolluk demek, bereket demek, şahane yiyeceklerle dolu kalabalık iftar sofraları demek, Büyükleri tek tek arayıp, Ramazanlarını kutlamak demek, kayıpları unutmayıp en güzel duaları onlara yollamak demek, Fakirlere - Hastalara - Muhtaçlara yardım etmek demek, paylaşmak demek, hayattaki unutulmak üzere olan şeyleri tekrar hatırlayıp daha iyi benimseyebilmek demek; İç dünyana daha çok zaman ayırıp kendinle hesaplaşman demek, İyi huylarınla-kötü huylarını karşıklı kefelere koyup tartmak demek, Neleri abarttığını, kimleri kırdığını, kimleri üzdüğünü, ne için üzdüğünü ya da üzüldüğünü düşünmek demek, Sabır demek, Ne kadar sabırlı olduğunu anlayabilmek demek, Kimlere nasıl davrandığını, hayatın para kazanmak ve bişeylere sahip olmaktan ibaret olmadığını anlayabilmek demek, bu dünyada ne olduğunu ne kadar olduğunu görebilmek demek...


Çok mutlu ve huzurluyum gerçekten İnşallah bu güzel ayı hepbirlikte güzelliklerle geçiririz. Ve Allah yine tekrarını nasip eyler inşallah....


Herkese Hayırlı Ramazanlar....




10 Eylül 2007 Pazartesi

Çok soğuk ama bir o kadar da hızlı geçen bir haftasonu

Soğuktu; kavurucu sıcaklardan sonra Ankara uzun zamandan beri hasret kaldığı serinliğe kavuştu. Kavuştu ama biz o kadar da hazırlıklı değildik. Yani en azından ben değildim. Meteorolojinin günler önceden hava sıcaklıkları düşecek uyarılarına pek kulak asmamış olsam gerek ki bu hafta sonu inanılmaz üşüdüm. (umarım hasta olmam!) Ama benim de kendime göre sebeplerim vardı tabi... Ne mi? Anlatiyim;


- 08 Eylül 2006 Cumartesi günü çok sevdiğimiz arkadaşlarımız Onur & Feyza'nın Nikahı, akşam da Düğünleri vardı. Nikah kapalı salonda gayet sıcak bir salondaydı. Fakat akşam ki düğünlerinde uzun zamandan beri hissetmediğim kadar üşüdüğümü hissettim ne üşümesi donduuum. Gecenin sonlarına doğru ellerimi, ayaklarımı ve hatta çenemi hissedemez haldeydim. O halde bile inatla masanın etrafında, hatta oynaya oynaya pistte bir elimde fotoğraf makinesi, sırtımda misafirlere üşümemesi için verilen şalla bi o yana bi bu yana şuursuz bi şekilde koşturdum. Soğuk olmasına rağmen çok güzel ve keyifli bi düğündü. Onur & Feyza'ya bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.... Ağızlarının tadı hiç bir zaman bozulmasın :)

- 09 Eylül 2006 Pazar günkü üşüme maceramız da piknikte geçti. Ama cumartesi gününden farklı olarak yanımızda montlarımız ve üşüdüğümüzde içinde oturabileceğimiz arabalarla gittik. Önce Kızılcahamam- Soğuksu'ya gittik fakat 8 büyük, 4 bebekle Kızılcahamam daki piknik alanının biraz meyilli olmasından dolayı pekde bize göre olmadığını düşündük ve tekrar arabalara binip Çamlıdere' ye doğru yol aldık. Hemen mangal yakıldı, salatalar yapıldı, karpuz kesildi, Sıcacık Çıtır Ekmekler çıkarıldı, Semaverde muhteşem çay demlendi (en sıcak ve keyifli yanı da oydu zaten) :))

Çok keyifli, jet hızıyla geçen iki günün ardından tekrar pazartesi oldu ve işe başladık. Bu hafta da umarım herkes için çok güzel bir hafta olsun hem Eylül ayının, hem de yaklaşan Ramazan ın güzelliklerini yaşayın :))

7 Eylül 2007 Cuma

onun adı SEZEN


o bir yanlız, o bir kendine has
önlenemez, durdurulamaz
o hepimizin efendisi
elinden kalbi olanlar kurtulamaz

o bir özgür, o bir kahraman
dün, bugün, yarın, herzaman...
o bir kural yıkıcı, yasak delici
onun adı SEZEN, gerisi yalan.



Ewet dün gece çok güzeldi. Sezen ve şarkıları.... Birbirini tanımayan farklı insanların aynı şarkıları hepbirağızdan sallanarak söylemesi inanılmaz bir büyüydü. Keşke daha önlerden bilet alabilseymişiz.




6 Eylül 2007 Perşembe

Kocaman Bir MERHABA.....


6 Eylül Perşembe :) veeee artık benim de bir blog' um var. Uzun zamandır yapmak isteyip fakat çeşiiit çeşit sebeplerden ötürü bir türlü başlayamamıştım. Kısmet bugüneymiş. Amacım hayatımla ilgili şeyleri ya da aklımda olanları yazıp insanlarla paylaşmak, belki de şu kısacık hayatta kalıcı bişeyler bırakmak! İnşallah amacıma ulaşırım! Hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun ;)